Redactie

VRT geeft voorrang aan Apple

Wie via een VRT-app wil kijken naar video van de publieke zender, is verplicht om een Apple iPad te kopen. Want van de huidige en nog geplande apps is voorlopig geen Androidversie gepland. Dat blijkt uit het antwoord van mediaminister Ingrid Lieten (SP.A) op een parlementaire vraag van Bart Tommelein (Open VLD).
 

In augustus lanceerde VRT een app met videobeelden van actualiteit, sport en cultuur. Die kost 3,99 euro, waarvan 30 procent naar Apple gaat. Het bekijken van video is gratis. Later dit jaar wil de VRT ook nog een Ketnet-app uitbrengen en een Dagelijkse kost-app. Maar Androidversies komen daar niet van.

"Relatief gezien zijn er voorlopig te weinig gebruikers van andere tablet-pc's om ook daarvoor een afzonderlijke investering te rechtvaardigen", aldus de VRT in het schriftelijk antwoord van Lieten.

Tommelein vindt niet dat de publieke zender mag kiezen voor één fabrikant. "Zo stuurt de VRT de markt natuurlijk ook aan", zegt Tommelein. In de winkel liggen momenteel talrijke tablets en telefoons op basis van Android, van leveranciers als Samsung, Sony, Toshiba, HTC en Acer.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.