Geluid

TVee 25 soundbar op maat van… TV

Het regent soundbars in april. Na Panasonic en Harman kardon kondigt nu ook Boston Acoustics een nieuwe speakerbar aan.
 

TVee Model 25 is de naam van de nieuwkomer, een soundbar op maat van tv-toestellen vanaf 32 inch. Net zoals bij Harman Kardons SB16 wordt door de speakerbar bijgestaan door een draadloze subwoofer. Die combinatie met een gecombineerd vermogen van 150 watt RMS moet voor een krachtig, ruimtevullend geluid zorgen van hoge kwaliteit.

Smart
Om de prestaties een zetje in de rug te geven, voorzag Boston Acoustics de TVee Model 25 van een aantal ‘Smart’-features, zoals een verbeterde ‘virtual surround’-processing die voor een meeslepende filmervaring garant moet staan. Zowel voor muziek als voor film zijn er programma’s op maat beschikbaar.

Andere ‘Smart’-features zijn de ‘éénkabelinstallatie’ voor een zo vlot mogelijke ingebruikname, een remote met leerfunctie, toetsen voor de ingangskeuze op de voorzijde van de soundbar en een speciale ‘Placement EQ switch’. Met die laatste pas je de weergavekarakteristiek van de Model 25 aan met een druk op de knop, al naargelang het toestel tegen een muur hangt of op een kast staat.

Ruime spreiding, meer dynamiek
Onder de behuizing gaat Boston Acoustics eigen HHRT-technologie schuil, kort voor Hyperbolic High Rigidity Transducer. Die technologie moet voor een minimale vervormingsgraad zorgen, en dat over een breed frequentiebereik. De lichte en stijve membranen van de luidsprekerunits dragen daar meer dan een steentje toe bij, en zorgen meteen ook voor een ruimere spreiding van het geluid en een toegenomen dynamiek, claimt de fabrikant.

De draadloze sub is een down-firing model, waarbij de speaker dus naar onder gericht is. De afmetingen van de driver zijn relatief bescheiden, met een diameter van 15 centimeter.

De Boston Acoustics Model 25 is vanaf nu beschikbaar, met een prijskaartje van om en bij de 349 euro.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.