Redactie

The Scorpion King: Rise of a Warrior

Blockbusterfranchises zijn iets raars: er wordt soms zo druk rond de plot van de originele film gefietst om toch maar een volgende prent te kunnen maken dat je het met alle spin-offs, sequels en prequels gewoon niet meer weet.

Geen enkele reeks is zodanig in dat bedje ziek als The Mummy, een franchise die in 1999 al begon met de remake van een Boris Karloff-horrorklassieker uit 1932.

Opvolger The Mummy Returns (2001) kreeg een spin-off met The Scorpion King, een van de debuutfilms van Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Die spin-off kreeg in 2008 zijn eigen prequel met deze Rise of a Warrior, een pulpfestijn van jewelste waarin de jonge schorpioenenkoning Mathayus ten tonele wordt gevoerd. Hij is getuige van de moord op zijn vader door de wrede koning (geeuw) Sargon, en besluit om zichzelf om te vormen tot een vechtmachine om zijn vader te wreken.

The Rock hield wijselijk zijn fikken af van deze prent (de titelrol ging naar voormalig Power Ranger-vertolker Michael Copon), en de regie is van Russell Mulcahy (vooral bekend van de eighties-trashfilm Highlander). Ontzettend campy, maar nog altijd beter dan The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, dat late en onnodige derde deel in de centrale filmreeks.

Woensdag 22 juni, 2BE, 20u40

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.