Redactie

The Kennedys

Historisch incorrect! Karaktermoord! De makers van de Amerikaanse minireeks The Kennedys kregen al bakken kritiek over zich heen voordat de cast nog maar was samengesteld.

Dat komt vooral omdat het onderwerp van deze biografische reeks een gevoelige snaar raakt in de US of A: de Kennedyclan is voor Amerikanen het dichtste wat bij een koninklijke dynastie komt. En dan zijn er natuurlijk de moordaanslagen op John en Bobby Kennedy.

Oorspronkelijk zou de reeks worden uitgezonden op het documentairekanaal History, die er zijn eerste fictiereeks mee zou uitzenden, maar die had na al die hetze geen zin meer om The Kennedys te programmeren. Dus besloot de productieploeg (producer Joel Surnow en regisseur Jon Cassar, bekend van 24) meteen om de reeks in syndicatie te gooien. Dat is meteen de reden waarom Eén hem nog geen half jaar na zijn Amerikaanse tv-première al in de programmatie zet.

Vooral de casting van de achtdelige miniserie was een puike job. Greg Kinnear is een verrassend goeie John F. Kennedy, en achteraf gezien had niemand anders dan Katie Holmes die arme Jacqueline Kennedy kunnen spelen.

Donderdag 1 september, Eén, 21u15

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.