Beeld

Telenet wil prijs kabel-tv 25 procent omhoog

Telenet werkt aan een prijsverhoging voor zijn klanten met een kabelabonnement. Voor een klein gebied zouden de prijsstijgingen zelfs tot 25 procent kunnen gaan. De prijsstijging zou niet voor iedereen even hoog liggen. Dat schrijft De Morgen.

 

Telenet diende eind februari bij het ministerie van Economische Zaken een aanvraag in om zijn prijzen te verhogen voor alle kabelabonnementen. Omdat het om het basisabonnement gaat voor de kabel, kan de prijsstijging zowel de digitale als de analoge kijkers treffen.

Het bedrijf maakt een onderscheid tussen zijn oude klanten, die al voor 2008 in het Telenetgebied woonden, en de nieuwe klanten die na de overname van de zuivere intercommunales bij Telenet kwamen.

Minder erg voor oude klanten
Voor de anderhalf miljoen oude Telenetklanten zou het dit jaar gaan om een verhoging van 0,5 euro per maand en volgend jaar om een prijsstijging van 1 euro per maand. Voor de klanten die Telenet overnam van de intercommunales, zo’n 800.000 mensen, zouden de abonnementen tot 25 procent duurder kunnen worden.

Telenet minimaliseert de aanvraag. "Als er een goedkeuring komt van dit dossier, is het nog geen uitgemaakte zaak dat wij deze prijsstijging zullen doorvoeren. Dat moeten wij intern nog beslissen."

Begin volgende week overlegt de minister van Economie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) met Telenet en de leden van de prijzencommissie over de mogelijke prijsverhoging. "Het is nog te vroeg om een definitief oordeel te vellen over dit dossier", aldus Van Quickenborne.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.