Redactie

Telenet verwerft uitzendrechten Belgisch voetbal

Telenet heeft vrijdag de tv-rechten voor de belangrijkste wedstrijden uit de hoogste klasse van het Belgisch voetbal verworven voor de komende drie seizoenen.

Het Mechelse telecombedrijf betaalt 55,2 miljoen euro per seizoen voor de tv-rechten, het hoogste bedrag ooit. VTM heeft de rechten voor de samenvattingen verkregen. Dat heeft de ProLeague vrijdagnamiddag bekendgemaakt in het Bondsgebouw in Brussel.

Belgacom krijgt afdankertjes
Belgacom verliest vanaf volgend seizoen dus het grootste deel van de uitzendrechten voor het livevoetbal aan zijn belangrijkste concurrent. Belgacom haalde wel nog één van de in totaal zes loten binnen en mag dus nog enkele wedstrijden uitzenden. Telenet zal elke speeldag echter de drie belangrijkste wedstrijden op tv brengen.

De eersteklassers vangen in totaal over drie seizoenen maar liefst 166 miljoen euro voor de uitzendrechten en doen dus een prima zaak. Voor het vorige contract (2008-2011) betaalde Belgacom de voorbije drie jaar 44,7 miljoen euro per seizoen. Voor de volgende drie seizoenen, tot en met 2014, vangen de clubs dus jaarlijks meer dan tien miljoen extra.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.