Redactie

Ted@Canvas

Als ze bij Canvas alle TED-speeches erdoor willen jagen zijn ze nog wel eventjes bezig, want de teller staat ondertussen al boven de zevenhonderd. Maar de zender maakte een strenge doch innemende selectie.

De zogeheten TED-talks zijn de pendant van een éénmalig bedoelde conferentie uit 1984 in New York, die destijds zoveel succes oogstte dat ze maar besloten om ermee door te gaan. Origineel ging het alleen over de drie thema’s in het acroniem (Technology, Entertainment en Media), maar inmiddels is het gezichtsveld uitgebreid naar zowat alle ideeën waar de brede samenleving iets mee aankan.

Zo worden er ideeën aangereikt om hardnekkige ziektes als malaria en polio tegen te gaan, maar wordt er evengoed een stuk nieuwe technologie belicht, of uitleg gegeven over de kracht van de glimlach. Niks is te gek voor de serie keynote-speeches van vooraanstaanden op aarde.

Ruth Joos ging deze week voor een speech van Bill Gates over de bestrijding van malaria, gevolgd door een babbel van ondernemer en visionair Omar Ahmed over hoe je met een handgeschreven brief nog wel een wereldleider gemobiliseerd krijgt.

En stay tuned, want er zijn nog dertien episodes te gaan, telkens met een double bill van ‘TED Talks’. Voedsel voor de geest!

Maandag 20 juni, Canvas, 23u25

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.