Mobile

Sony werkt aan PlayStation-tablet

Als een van de weinige grote hardwarefabrikanten heeft Sony nog geen tablet gelanceerd. Maar volgens Engadget komt daar gauw verandering in.

De technologieblog heeft uit verschillende bronnen vernomen dat Sony aan minstens twee tablets werkt. De apparaten draaien op Android Honeycomb (3.0). Van een van de tablets is dat zelfs alles wat erover bekend is.

Over het tweede apparaat, dat volgens Engadget intern de codenaam S1 draagt, is veel meer bekend. Het design zou sterk afwijken van het traditionele tabletontwerp. Sony maakt een uitstulping die aan de achterkant over de lange zijde loopt. Die moet garanderen dat de S1 goed in de hand ligt, zoals een opengevouwen en omgeslagen tijdschrift.

Dualcore Tegra 2
Het scherm van de S1 meet volgens de bronnen diagonaal 9,4 inch en heeft een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Als hart van het apparaat kiest Sony voor de Tegra 2-processor met twee rekenkernen van Nvidia. Aan de voor- en achterkant zitten camera’s, en de S1 kan via de USB-poort geheugenkaarten en mediaspelers aanspreken.

De enige fysieke knoppen van de S1 hebben als functie het volume regelen en het toestel aanzetten en uitschakelen. De kans bestaat dat er nog een extra knop bijkomt die naar de Qriocity-streamingdienst van Sony linkt, maar daar is de fabrikant nog niet uit.

PlayStation Suite Certified
De S1 zal uitgerust worden met Android Honeycomb, maar Sony gaat Googles besturingssysteem wel grondig aanpassen. Ook zullen er enkele PlayStation One-games voorgeïnstalleerd zijn en krijgt de S1 ondersteuning voor de PlayStation Suite.

Deze spelletjesdienst, die Sony eind vorige maand aankondigde, moet het mogelijk maken om PlayStationspelletjes te spelen op elk Androidtoestel met de juiste hardware. Ondersteunde apparaten, zoals de S1 dus, krijgen van Sony het label ‘PlayStation Suite Certified’.

600 dollar
Sony wil de S1 in september verschepen, maar dat kan uiteraard nog veranderen. Als prijs wordt 599 dollar genoemd, honderd dollar meer dan de goedkoopste iPad van Apple.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.