Geluid

Sony stopt met MiniDisc Walkman

Vorig jaar is Sony gestopt met de productie van de Walkman met cassettes, dit jaar gaat de draagbare MiniDisc-speler voor de bijl.

Er was niet veel vraag meer naar draagbare MiniDisc-spelers. Voor de jongste lezers: Minidiscs zijn optische schijfjes van 6,4 centimeter doorsnee. Ze zitten in een beschermend omhulsel dat nog het best lijkt op een kleine diskette. Op de schijfjes kan je ook zelf muziek opnemen.

De draagbare MiniDisc-spelers ontstonden in 1992. Omdat de schijfjes zo klein zijn, is de MiniDisc-speler ook makkelijker mee te nemen dan een discman met cd’s. Intussen hebben iPhones en andere mp3-spelers met intern geheugen aan populariteit gewonnen, waardoor de MiniDisc Walkman wat overbodig werd.

De draagbare MiniDisc-spelers blijven nog in de winkel tot de voorraden zijn uitgeput. Er zijn in totaal zo’n 22 miljoen stuks van verkocht.

Sony blijft nog wel de schijfjes zelf produceren, net als de niet-draagbare spelers. De cd-walkman is trouwens nog niet aan het einde van zijn carrière.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.