Beeld

Sony knipt in prijs PlayStation 3

Alle modellen van de Sony PlayStation 3 worden met onmiddellijke ingang aanzienlijk goedkoper. En ook de draagbare PSP-console wordt budgetvriendelijker, maakte Sony bekend tijdens de Gamescom-beurs in Keulen.

De prijs van de PS3 Slim met 160 GB daalt van 299 naar 249 euro en het model met 320 GB opslagruimte zal voortaan 299 euro kosten in plaats van 349 euro. De prijsverlaging gaat onmiddellijk in. Alle PS3’s hebben zoals bekend een Blu-ray speler ingebouwd en kunnen DLNA-streams afspelen.

PSP zonder WiFi
Naast de prijsverlaging voor de PlayStation 3 kondigde Sony tijdens Gamescom ook een budgetmodel van de PlayStation Portable voor de Europese markt aan. Hoewel de opvolger van de PSP, de PlayStation Vita, binnenkort in de winkels moet liggen, komt Sony nog met deze nieuwe PSP E-1000  op de proppen.

Veel details zijn er nog niet bekend over de PSP E-1000, buiten dat de draagbare spelconsole 99 euro moet kosten en niet zal beschikken over WiFi-ondersteuning. De budget-PSP komt deze herfst exclusief naar de Europese winkels.

Vorige maand verlaagde concurrent Nintendo nog de prijs van zijn draagbare spelconsole 3DS met een derde. Dat gebeurde na tegenvallende verkoopcijfers. In mei van dit jaar daalde de prijs van Nintendo’s Wii nog met 50 dollar. Komt daarbij dat zowel Nintendo als Sony op mobiel vlak sterke concurrentie ondervinden van smartphones en tablets, die ook in staat zijn om games aan een goede kwaliteit te tonen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.