Geluid

Sonos Play:3 verlaagt instapprijs

Veel mensen zijn wel geïnteresseerd in een multiroom Sonos-opstelling, maar knappen af op de instapprijs. Een nieuw Sonos-model moet de drempel verlagen.

De nieuwe Play:3 kun je min of meer beschouwen als de kleine broer van de ZonePlayer S5 en kost 299 euro. Overigens wordt die S5 nu ook hernoemd naar de Play:5, zonder dat er verder iets aan de specificaties lijkt te veranderen.

Vergeleken met de S5 is de Play:3 eerder compact: hij meet 13 bij 26,8 bij 16 centimeter en weegt 2,6 kilogram. Het is dus duidelijk een kleinere unit die bestemd is voor ruimten zoals een keuken, bad- of hobbykamer. Net zoals bij de S5 kunnen twee Play:3-toestellen gekoppeld worden als stereopaar.

In de Play:3 vinden we drie luidsprekers: twee midranges van 3 centimeter en een tweeter. De bassen worden verzorgd door een passieve speaker die naar achter gericht is. Het geheel wordt gevoed door drie Klasse D-versterkers. Een leuke toets is dat de Play:3 een sensor heeft die detecteert of de luidspreker horizontaal of verticaal staat, en in functie daarvan de weergave aanpast.

Zowel de Play:5 als de Play:3 zijn verkrijgbaar met een zwarte of witte behuizing. Ter ondersteuning van het nieuw toestel wordt er ook duchtig geknipt in de prijs van de Sonos Bridge, een aanhangsel voor de router die het draadloze Sonosnet-netwerk in de lucht brengt. Tot voor kost was de adviesprijs van de Bridge 99 euro, nu wordt dat 49 euro.

Vandaag verschijnt daarnaast ook nog een update voor de Sonos-app voor Android.
 

 

 

We zijn momenteel druk in de weer met het reviewen van de Play:3. Maandag 25/3 lees je onze bevindingen op de FWD-website.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.