Geluid

Samsung HT-D7000 Smart 3D homecinemaset

De HT-D7000 homecinemaset koppelt twee druppelvormige luidsprekers aan een 3D Blu-ray-speler met een veelzijdige mediaspeler en internetfuncties.

Toegegeven, gloednieuw is de HT-D7000 niet, maar nu we er op IFA voorbij wandelden op de Samsung-stand konden we niet anders dan even blijven stilstaan. De twee druppelvormige luidsprekers springen uiteraard meteen in het oog. Maar ook de afwerking van de centrale unit mag er wezen.

Onder de kap van die centrale unit gaat de BD-7500 Blu-ray-speler schuil. Die is ook apart verkrijgbaar, en wordt door Samsung naar voor geschoven als ’s werelds dunste Blu-ray-speler. In de HT-D7000 homecinemaset moet hij niet alleen voor een betere beeldkwaliteit zorgen, maar verleent hij ook toegang tot internet en dus een hele resem apps, internetcontent, VOD (video on demand) enzovoort. Met Samsungs Allshare-software krijg je ook makkelijk toegang tot muziek, foto’s en video’s op computers of harde schijven in je thuisnetwerk.

De Samsung HT-D7000 speelt natuurlijk ook 3D-Blu-ray’s af, en kan desgewenst zelfs 2D-videocontent omzetten naar 3D. Het Koreaanse merk ontwikkelde bovendien een eigen ‘3D Sound Plus’-technologie waarin de geluidsfuncties ‘3D Depth Sound’ en ‘Horizontal Surround’ gecombineerd worden om een realistischer 3D-effect te bekomen. Of dat in de praktijk ook werkt, konden we niet uitmaken op de beursvloer.

We kunnen wel meegeven dat de officiële vraagprijs van 499 euro best billijk lijkt, gezien de aangeboden functionaliteit en de afwerking.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.