Geluid

Rotel presenteert indrukwekkende AV-processor

Met de nieuwe RSP-1572 stelt Rotel een ambitieuze AV-processor voor die een centrale rol kan opeisen in elke stereo- of surroundopstelling.

,

De productlijn en legacy van Rotel gewoon 'uitgebreid' noemen, is duidelijk een understatement. Het Japans bedrijf, dat intussen deel uitmaakt van de Bowers & Wilkins-groep, is immers actief op heel wat domeinen: surround, stereo en home automation. Dat vertaalt zich dan ook in een divers productaanbod.

Met de RSP-1572 wil Rotel vooral veeleisende filmliefhebbers op hun wenken bedienen: deze nieuwe 7.1-processor en voorversterker heeft immers alle praktische voorzieningen aan boord die je van het 'hart' van een moderne AV-installatie mag verwachten.

Zonder overbodige toeters en bellen
Rotel heeft de RSP-1572 niet van overbodige toeters en bellen voorzien, maar de specsheet toont aan dat Rotel future-proof te werk is gegaan. De zes HDMI-ingangen op de achterkant moeten volstaan om al je HD-beeldbronnen aan te sluiten, en dankzij de tweede HDMI-uitgang kan je zowel een televisie als projector van beeld voorzien zonder kabels om te wisselen.

Aangezien het om HDMI1.4-aansluitingen gaat, kunnen ook 3D-signalen probleemloos worden doorgesluisd.

Upscaling van SD-materiaal, color-management en 3D-decoding wordt door de meest recente chips van Faroudja Labs verwerkt. De Faroudja 'Torino'-chipset zet daarbij zowel analoge als digitale technologie in om een haarscherp, ruisloos beeld te genereren, aldus Rotel.
 


Audioluik niet minder belangrijk
Ook digitale audiobronnen zonder HDMI-aansluiting blijven niet in de kou staan bij de RSP-1572, met maar liefst vier optische en drie coaxiale ingangen. Twee 32-bit DSP’s en 24-bit/192kHz DAC’s beloven daarbij voor een perfecte decodering van data te zorgen, zowel voor film als muziek. Acht analoge inputs vervolledigen het aanbod audio-aansluitingen.

De USB-poort aan de voorkant zou een perfecte integratie voor al je iApparaten moeten bieden. Mooi meegenomen is dat je iPod, iPad of iPhone langs deze weg ook meteen opgeladen wordt tijdens het afspelen.  Dat laatste is vaak een pijnpunt bij oudere receivers.

Je kan muziek ook draadloos streamen over Bluetooth. De Bluetooth-connectiviteit is helaas niet geïntegreerd in het toestel; je moet een meegeleverde USB-dongle inpluggen aan de voorkant.

Wie graag nog een bijkomende ruimte van muziek voorziet, kan ook dat klusje aan de Rotel overlaten. De RSP-1572 is immers ook voorzien op multiroomweergave.

Niet goedkoop
Rotel’s reputatie en beloftes zijn sterk, maar ook het prijskaartje is niet van de poes. Voor deze RSP-1572 tel je zo'n 2.000 euro neer.
 


 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.