Geluid

Rooie oortjes bij Teufel

De nieuwe Aureol Melody is alweer de derde hoofdtelefoon van de Berlijnse audiospecialist Teufel. Deze opvallende in-ears mikken op een meer natuurlijke en neutrale klank dan hun broertje, de vorig jaar geïntroduceerde Melody Groove. Daardoor zouden ze geschikt zijn voor een ruimer aanbod muziekstijlen.


Waar de Aureol Groove volop mikt op een stevige basweergave, pakt de Melody het wat relaxter aan. Teufel claimt immers dat z'n ingenieurs bij deze nieuwkomer hebben gezorgd voor een nagenoeg rechtlijnig frequentieverloop tussen 20 Hz en 20.000 Hz, wat resulteert in een uitgebalanceerd en natuurlijk geluid. Daardoor moet de Aureol Melody beter aansluiten bij een breder spectrum muziekstijlen dan z'n wat uitbundigere broertje.

Niet onopvallend
Onopvallend gaat de Aureol Melody achter niet door het leven. Teufel voorziet de nieuwe in-ears van een sportief maar stijlvol jasje, dat getooid gaat in een rood-zilveren laklaagje. Inbegrepen in het pakket zijn drie paar klassieke ooradapters ((klein, medium en groot) van zacht silicone, die voor een maximaal draagcomfort en een perfecte pasvorm instaan.

De goede pasvorm heeft overigens nog een bijkomend voordeel: de Aureol Melody zou omgevingsgeluiden prima dempen, zodat hoge volumes overbodig zijn om onderweg luisterplezier te beleven aan je iPod, mp3-speler of smartphone.

Verkrijgbaarheid en prijs
De Aureol Melody is per direct verkrijgbaar via de Teufel-website en kost 79,99 euro. Naast de 'rooie oortjes' en drie paar ooradapters levert Teufel ook nog een handig draagtasje bij de Melody, zodat de oordopjes ook als ze niet gebruikt worden onbeschadigd blijven.

Meer informatie, inclusief de technische specificaties, is te vinden op de productpagina van de Aureol Melody.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.