Beeld

Review: Hantech Markus-S810

We kunnen ons bij de Markus-S810 niet van de indruk ontdoen dat het toestel nog een firmware-update nodig heeft om volwassen te worden. Zo werkt internetradio enkel wanneer er een harde schijf in het toestel zit, verloopt het verbinden met ons netwerk nogal problematisch en werkt de ‘thuis’-knop niet vanuit alle menu’s.

Wat formaatondersteuning betreft, scoort het toestel daarentegen weer wel uitstekend. Enkel wanneer we naar een map met een kopie van een DVD-film navigeren, herkent het toestel niet automatisch de DVD-structuur waardoor we de bestanden zelf moeten opstarten.

De interface is eenvoudig, maar functioneel. Websites zoals YouTube en Flickr vinden we niet terug, maar wel een uitgebreide lijst met internetradiostations.
Een kaartslot weten we altijd op prijs te stellen, maar het lijkt ons handiger indien dit aan de voorzijde had gezeten in plaats van achteraan.

Via een draaiwiel bovenaan bedien je de S810 zonder dat de televisie aanstaat. De interface wordt dan op een LCD-schermpje vooraan het toestel weergegeven. Helaas vinden we in de interface geen mogelijkheid terug om dit scherm uit te schakelen of te dimmen wanneer we in een duistere ruimte naar een film kijken.

Hoe dan ook, de hoge vraagprijs van de Markus-S810 schept hoge verwachtingen, en die maakt hij niet waar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.