Beeld

Review: Emtec Movie Cube S850H

De Emtec Movie Cube S850H speelt niet enkel bestanden af, maar beschikt via een composietingang ook over de mogelijkheid om van andere bronnen op te nemen.

Daarnaast is ook een DVB-T tuner voorzien, zodat je kan kijken naar digitale televisie (via de ether) of programma’s kan opnemen. Aangezien we in deze vergelijkende test afspeelapparaten testen, hebben we de opname en tv-functies niet in detail getest.

De interface oogt rommelig, we stuiten op enkele slechte vertalingen, en hij blinkt niet echt uit in gebruiksgemak.

We kunnen een bestand op verschillende manieren openen, gewoon door naar de map te navigeren of het te selecteren in de mediabibliotheek. De S850H indexeert namelijk de bestanden op het toestel en de aangesloten afspeelapparaten.

De mediabibliotheek wordt echter gevormd door een lange, onoverzichtelijke lijst van bestandsnamen.

Ook het internetgedeelte werd slechts minimaal uitgewerkt. Zo is er gelukkig wel internetradio, maar verder moeten we het doen met Flickr, Picasa en een RSS-client.

De formaatondersteuning van de Movie Cube S850H is echter wel top. Alleen is het spijtig dat deze Movie Cube blijkbaar enkel de tags van MP3-bestanden leest, en hierbij niet overweg kan met de UTF-16 encodering. De meeste ondertitelformaten worden gigantisch groot weergegeven, zonder dat we een manier vinden om dit aan te passen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.