Beeld

Review: Asus O!Play HD2

De O!Play HD2, Asus’ nieuwste mediaspeler, is voorzien van een USB 3.0-aansluiting, en dat is een primeur voor een mediaspeler. Hierdoor kunnen bestanden van een
pc supersnel naar de interne harde schijf overgezet worden.

Als je een schijf installeert tenminste, want standaard is deze niet gemonteerd. Met een harde schijf wordt de O!Play meteen ook een netwerkschijf die je kunt inzetten als iTunes-, Samba- of FTP-server.

Onmiddellijk na de installatie scoort Asus al goede punten. De O!Play start namelijk op met een wizard die ons de belangrijkste instellingen onmiddellijk laat aanpassen.

In de mediatests slikt de O!Play HD al onze testbestanden. Opmerkelijk is dat dit apparaat ook Dolby True HD 7.1-geluid ondersteunt. Bij het afspelen van muziekbestanden geeft het toestel echter nergens de tags weer.

Het apparaat indexeert wel de bestanden op aangesloten media, maar blijkt toch geen bestandsbibliotheek aan te leggen waarin we media kunnen selecteren op bijvoorbeeld artiest of genre.

De interface is eenvoudig maar ietwat saai. Alle belangrijke items uit het hoofdmenu worden weerspiegeld op de afstandsbediening, zodat men snel naar bepaalde submenus kan navigeren zonder eerst door het hoofdmenu te passeren.

De geïntegreerde webdiensten beperken zich tot webradio, Picasa, Flickr, weer- en beursberichten.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.