Beeld

PlayStation 3 krijgt ondersteuning voor 4K


4K-displays staan nog in hun kinderschoenen, maar Sony wil toch al de weg effenen voor beelden in de ongelooflijke 4.096 x 2.160 resolutie. Begin 2012 krijgt de PS3 alvast ondersteuning voor die hoge resolutie, maar spijtig genoeg niet op alle vlakken.


Op de Japanse AV-beurs CEATEC haalden zowel Toshiba als Sony 4K-toestellen boven. Geen nieuwe apparaten, want de Toshiba REGZA 55X3 was al eerder op IFA te zien. En ook Sony had al eens gepronkt met zijn VPL-VW1000S 4K-projector. Magnifieke technologie, maar de grote vraag blijft natuurlijk: welke 4K-content ga je er op tonen?

Er is een antwoord op die vraag, meer bepaald van Sony. De Japanse firma zal begin volgend jaar een firmware-update voor de PS3 uitbrengen waardoor de console 4K-beelden uit kan sturen. Helaas, het zal niet gaan om games of video, maar enkel om foto’s in die hoge resolutie. Maar, beste early adopters, dat is toch al iets.

Vermoedelijk zal het nog niet zo evident zijn om een toestel als de PS3 bewegende 4K-beelden te laten afspelen. Tussen haakjes: een resolutie van 4.096 bij 2.160 pixels lijkt slechts een verdubbeling van de Full HD-resolutie, maar in realiteit gaat het om een beeld met veel meer data. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.