Geluid

Philips lanceert Fidelio SoundRing DS3880W

Philips’ Fidelio-lijn van iPod-docks krijgt gezelschap van eigenzinnig ontworpen draadloze speakers die AirPlay ondersteunen.

 

Het merk uit het Nederlandse Eindhoven zet de laatste tijd zwaar in op de betere audiobeleving. Het lanceerde de afgelopen jaren enkele opvallende iPod-docks onder de naam Fidelio en bewandelde daarin een eigen weg wat vormgeving en functionaliteit betreft. Die weg zet het verder met de introductie van de SoundRing, een draadloze luispreker.

Oplaadbare batterij
Zoals de naam doet vermoeden gaat het om een ringvormige luidspreker die er niet enkel apart uitziet, Philips claimt ook dat de vormgeving een betere verspreiding van het geluid in de kamer met zich meebrengt. De SoundRing beschikt over vier aparte drivers waarvan er twee naar voor stralen en twee naar de zijkanten. Centraal zit er ook een baspijp verwerkt in deze Fidelio.

Verder heeft de DS3880W Fidelio SoundRing een oplaadbare batterij aan boord en wordt die geleverd met een cradle waarin je ’m kan opladen. De autonomie van die batterij wordt geschat op vijf uur. De DS3800W – let op het subtiele verschil in de naamgeving – heeft geen oplaadbare batterij, maar wel AirPlay aan boord.

AirPlay
Dankzij AirPlay kan je draadloos muziek streamen van op een computer met iTunes-software, of rechtstreeks van op je iPad, iPhone of iPod Touch. Je kan zelfs muziek versturen naar verschillende SoundRings in verschillende kamers, en je iOS-apparaat gebruiken als een afstandsbediening voor je muziek.

Met de gratis Philips Fidelio-app kan je nieuwe muziek ontdekken via internetradiozenders, bladeren door je muziekcollectie en de muziek die je beluistert delen met vrienden via Facebook en Twitter. Je krijgt ook titelinformatie over liedjes die door een radiozender worden gespeeld en de ingebouwde klokradio wekt je met je favoriete muziek.

De Philips SoundRing DS3880W/10 wordt beschikbaar vanaf oktober en gaat over de toonbank voor 349,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.