Geluid

Philips brengt 360Sound naar goedkopere 2.1-set

Philips lanceerde vorig jaar zijn nieuwe 360Sound-technologie voor 5.1-systemen. Die wordt nu ook beschikbaar op een eenvoudig te installeren 2.1-set.

Philips introduceerde vandaag op IFA twee nieuwe 2.1-speakersystemen. Zelf spreekt de fabrikant over SoundHub-homecinemaspeakers omdat het eigenlijk gaat over homecinemasets zonder een ingebouwde Blu-ray- of dvd-speler. Het verschil tussen de twee, de CSS9211 en de CS9216, zit ’m in de toevoeging van AirPlay. Die functie komt enkel bij de CS9216 mee. Dankzij AirPlay kan je draadloos muziek streamen naar de set van op een computer met iTunes, een iPhone of iPod Touch.

Luidsprekers in de spotlights
Het meest opvallende elementen van deze SoundHubs zijn echter de meegeleverde luidsprekers. Die werden vorig jaar geïntroduceerd én goed onthaald bij de HTS9520 5.1-set die toen een EISA Award in de wacht sleepte.

Dat dankte hij vooral aan de unieke luidsprekeropbouw, die wordt gekenmerkt door het gebruik van drie drivers. Een daarvan wordt rechtstreeks naar de luisteraar gericht. De twee zijdelings gerichte drivers zorgen voor het ruimtelijk effect. Door de timing en fase van die twee zijwaarts gerichte drivers te variëren, kon de HTS9520 ook een echte 360Sound beleving bieden. Leuk weetje: de technologie van dit systeem werd ontwikkeld in Leuven.

360Sound
Hoe goed de 360Sound-beleving ook moge zijn, niet iedereen mag of wil thuis komen met vijf luidsprekers in de koffer, hoe klein ze ook zijn. Daarom leek het niet meer dan een logische zet dat Philips ook een 2.1-uitvoering zou introduceren met deze technologie. Die komt er nu dus, en meteen in twee smaken – met (CSS9216) en zonder (CSS9211) Airplay. Beide versies ondersteunen Dolby Digital en DTS Digital Surround.

Op richtprijzen is het nog even wachten, op een eerste luisterbeurt ook. Meer daarover lees je binnenkort in FWD Magazine.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.