Mobile

Parrot autoradio met Android DNA

Bluetooth-specialist Parrot lanceert de Asteroid, een geavanceerde autoradio die draait op het populaire Android-besturingssysteem.

 

De Asteroid is niet de eerste autoradio die Parrot in de markt zet, maar het is wel veruit de meest opvallende. Uniek is dat het toestel is opgebouwd rond Android-software, het snel populairder wordende besturingssysteem van Google dat we vooral kennen van smartphones en tablets.

Bronnen te over
In de eerste plaats is de Asteroid een erg uitgebreide autoradio met alle denkbare ‘klassieke’ features. USB-sticks, een iPod of iPhone of SD-kaart: de Asteroid weet er telkens raad mee. Een 3,2-inch schermpje toont daarbij alle informatie.

Daarnaast kan er via het A2DP Bluetooth-protocol ook muziek gestreamd worden, bijvoorbeeld vanaf een smartphone of compatibele mp3-speler. Voeg nog een optionele 3G-dongle toe aan de Asteroid, en ook internetradio komt binnen het bereik. En natuurlijk is er ook nog een gewone AM/FM RDS-radiotuner aan boord.

Zoals tegenwoordig wel vaker het geval is, moet je het bij deze Parrot echter wel zonder cd-speler doen. Of je die ook echt zal missen, is natuurlijk weer een andere vraag.

Weinig verassend is het nieuws dat er ook een handsfreekit voor mobiel bellen vanuit de wagen is ingebouwd. Die kan je met je stem aansturen voor zoekopdrachten en telefoontjes. Wat wel opzien baart is dat je de stemgestuurde zoekfunctie ook kan gebruiken voor je muziekcollectie.
 


Apps

De echte blikvangers zijn natuurlijk de apps die Parrot aankondigt voor deze Asteroid. Bij de lancering die deze maand plaatsvindt zijn er alvast vier applicaties verkrijgbaar: twee voor geolocalisatie, een als rijhulp en een muziek-app.

  • Kaarten is een service die nuttige plaatsen nabij je wagen zoekt en aangeeft. Met de zoomfunctie kan je bepaalde bedrijven handsfree bellen via de weergegeven telefoonnummers, informatie opvragen of een route plannen.
  • Voordelig tanken vergelijkt de prijzen van een aantal benzinestations in de omgeving van je wagen.
  • iCoyote is een app die speciaal werd aangepast aan het Asteroid-scherm. Ze biedt actuele verkeersinformatie (files, ongevallen, …) en meldingen van snelheidscamera’s.
  • Orange Live radio biedt toegang tot duizenden radiozenders en podcasts van over de hele wereld.

De Asteroid komt deze maand op de markt en zal 299 euro gaan kosten, exclusief inbouw. Voor die prijs levert Parrot meteen een GPS-dongle mee. De 3G-key (nodig voor toegang tot internetdiensten) is optioneel verkrijgbaar.

In FWD Magazine 36 – nu in de kiosk – vind je overigens een special over de laatste trends in in-car entertainment.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.