Beeld

Panasonic dikt 2011-aanbod plasma-tv’s aan

Naast een nieuwe reeks LED-LCD 3D-tv’s, heeft Panasonic ook enkele interessante nieuwtjes klaar in z’n aanbod plasma-tv’s van 2011. Het toverwoord daarbij is NeoPlasma-technologie.

Wat meteen in het oog springt in het nieuwe 3D-plasma-aanbod voor 2011 zijn de nieuwe designs. Smallere frames en slankere tv’s zetten de toon. De VT30-reeks, het topmodel, is zelfs uitgevoerd in Panasonic’s one-sheet-of-glass design, wat voor een erg fraai plaatje zorgt.

Betere beeldkwaliteit
Panasonic wil zich met de nieuwe reeksen richten op drie kernaspecten: beeldkwaliteit, design en Smart TV (onder de naam Viera Connect).

Voor de beeldkwaliteit staan nieuwe panelen in met NeoPlasma-technologie, die hun opwachting maken onder de benaming Infinite Black 2 en Infinite Black 2 Pro. Verwacht je bij de nieuwe modellen alvast aan een verminderde crosstalk (overlapping), diepere zwartwaarden en een hogere lichtopbrengst bij een lager stroomverbruik.

Ook op 3D-vlak belooft Panasonic sterkere prestaties met een verbeterd dieptebeeld, aangevuld met de eerder vemelde lagere crosstalk en verhoogde lichtopbengst. Er komen eveneens nieuwe, lichtere 3D-brillen aan.

Connected TV
Onder de naam Viera Connect introduceert Panasonic ook nog een nieuw internetportaal, dat volledig gericht is op Smart TV. Dat houdt onder meer de komst in van VOD-diensten (video-on-demand), YouTube-toegang, games, en lokale content. Je kan Viera Connect daarbij naar eigen goeddunken indelen en apps downloaden voor je tv-toestel. Ook social media nemen een centrale rol in bij Viera Connect, met Facebook, Twitter en andere diensten.

Extra’s
Andere leuke extra’s zijn een ingebouwde verbinding voor draadloos internet (Wi-Fi) bij de modellen uit het topsegment en DLNA voor een uitgebreide netwerkfunctionaliteit. Ook features zoals opnemen op een externe USB harde schijf zijn voorzien.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe GT30-lijn staat sinds enkele dagen bij de Panasonic-verdelers en draagt een adviesprijs van 1.400 (42-inch uitvoering) tot 1.800 euro (50-inch versie).

Op de toestellen uit de ST30-reeks (42 tot 50 inch, 1.100 tot 1.500 euro) is het nog wachten tot 11 april.

Op diezelfde datum worden ook de 42- en 50-inch versie van de VT30-reeks beschikbaar, voor respectievelijk 1.700 en 2.100 euro. De 55-inch versie van de VT30-serie laat op zich wachten tot 11 mei, en gaat 2.800 euro kosten.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.