Geluid

Nieuwe inbouwspeakers bij Canton

Luidsprekerfabrikant Canton breidt zijn gamma InWall- en InCeiling-luidsprekers uit met de nieuwe 800-serie. Die kunnen onzichtbaar in de muur of het plafond worden ingebouwd.

De verkoop van in-wall luidsprekers zit in de lift, en echt verrassend is dat niet. Inbouwspeakers besparen immers heel wat plaats en laten zich bovendien steeds beter integreren in een woonomgeving. Canton speelt in op die trend met een uitbreiding van z’n aanbod in-wall en in-ceiling luidsprekers.

Quasi onzichtbaar
De nieuwe 800-serie brengt vier in-ceiling en vijf in-wall luidsprekers, die dankzij de beperkte inbouwdiepte (zeven tot tien centimeter) en de praktische vleugelklemmen eenvoudig ingebouwd kunnen worden.

De nieuwe serie mikt dan ook op een zo onzichtbaar mogelijke montage in wanden en plafonds. De grille is magnetisch bevestigd op de speaker en kreeg een erg slanke buitenrand mee. Hij dekt de luidspreker en het inbouwraam ook volledig af, zodat alleen de grille moet worden gespoten bij eventueel schilderwerk. Dat scheelt alvast een slok op de borrel.

Regelbare weergave
Achter de grille zorgt een tweewegsysteem voor de geluidsweergave. De speakers uit de 800-serie komen ook flexibel voor de dag: ze zijn onder meer voorzien van een draaibaar hogetonensysteem met aluminium dome en een woofer met aluminiumconus, terwijl de hoogweergave in drie stappen regelbaar is voor akoestische aanpassingen.

Dankzij kwaliteitscomponenten, vergulde easy-link klemcontacten en een hoogwaardig wisselfilter, moet de 800-serie voor een ruimtelijk en gedetailleerd geluidsbeeld zorgen met een frequentiebereik tot 40.000 Hz.

De 800 InWall / InCeiling-serie is vanaf maart 2011 beschikbaar. Reken op een prijskaartje van 150 tot 300 euro per speaker.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.