Geluid

Nieuwe AV-receivers bij Marantz

Marantz heeft iets te vieren. De indrukwekkende SR7005 av-receiver krijgt er immers twee kleinere broertjes bij, met de SR5006 en SR6006.

De Marantz SR5006 en SR6006 bouwen voort op het succes van de SR7005, maar met adviesprijzen van respectievelijk 799 en 999 euro komen een stuk betaalbaarder voor de dag. Nochtans delen ze heel wat kenmerken met hun grote broer.

Het begint al bij het design, dat gedomineerd wordt door de ronde display op de voorzijde. Maar ook hun functionaliteit zit verrassend dicht bij die van de SR7005 .

Zo hebben beide nieuwkomers een ethernetaansluiting voor streaming audio en online muziekdiensten, en is ook de draadloze AirPlay-functionaliteit voor iOS -toestellen van Apple van de partij. De ethernetaansluiting maakt de SR5006 en SR6006 ook geschikt voor bediening met een app, zoals Marantz’ eigen Wizz App.

Meer dan alleen spierballen
De SR6006 komt bepaald niet onderbemeten aan de start: met een vermogen van zeven keer 110 watt RMS valt er weinig te klagen op audiovlak. Marantz belooft alvast dat de audioverwerking op hoog niveau staat.

Niet minder dan zeven 3D-compatibele HDMI 1.4-aansluitingen zorgen voor voldoende aansluitmogelijkheden, terwijl er ook twee simultaan werkende HDMI-uitgangen aanwezig zijn. Dat laatste is met name handig wanneer je zowel een televisie als projector op de SR6006 wil aansluiten. Audyssey Dynamic Volume zorgt ervoor dat het geluidsniveau steeds constant blijft, zelfs wanneer een film op tv plots wordt onderbroken door reclame.

De videoscaler van de Marantz kan bovendien analoge en digitale beeldsignalen upscalen naar 1.080p, zodat ook SD-bronnen zoals DVD en zelfs VHS-tapes hun beste kant laten zien op je beeldscherm.

Via USB kan een iPod digitaal worden aangesloten, en optioneel biedt Marantz ook nog een Bluetooth-ontvanger aan. Wie van vinyl houdt kan zelfs een platenspeler aansluiten op de SR6006.

Voor een eenvoudige en correcte afregeling is Audyssey MultEQ XT-technologie aan boord, die in combinatie met de intuïtieve grafische interface en de nieuwe set-up wizard voor een eenvoudige ingebruikname moet zorgen.

,

Complete benjamin
De kleinste van de bende, de SR5006, moet niet veel onderdoen voor de 6006. De voornaamste verschillen zijn het iets lagere vermogen van zeven keer 100 watt, die hij aanvult met zes HDMI 1.4-ingangen en één HDMI-uitgang.

De automatische speakerset-up verloopt via Audyssey MultEQ. Verder zijn features zoals Dynamic Volume, multiroom/multisource-functionaliteit  en een ‘video-off’-modus ook hier van de partij.

Eind augustus leverbaar
Vanaf eind augustus worden de SR6006 en SR5006 bij de officiële Marantz-dealers verwacht. De 6006 neem je mee voor 999 euro, terwijl de 5006 voor 799 euro in je woonkamer of thuisbioscoop plaatsneemt. Beide toestellen worden zowel in een zwarte als zilver/gouden kleurstelling leverbaar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.