Geluid

New Music Hifi Show komt eraan


Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober wordt het Courtyard Hotel in Evere (Brussel) voor de derde keer het toneel van de New Music Belgium Hifi Show.

De eerste editie werd door handelaar New Music en internetmagazine audiovideo2day opgezet als 'buitenhuis' opendeurdagen. Intussen groeide de show uit tot een niet te missen evenement voor de liefhebber van audio en video, met meer dan veertig presentatie- en demonstanden in een stijlvol hotelkader. Meer dan 150 merken uit de wereld van beeld en geluid tekenen er present.

Autosalon voor hifi
De organisatie van de New Music Hifi Show vergelijkt de show graag met het autosalon. Komend weekend kan je in Evere immers wegdromen bij de Aston Martins, Bentley 's en Ferrari 's uit de hifiwereld, systemen met prijskaartjes die de 200.000 euro soms overstijgen en dus niet voor iedereen weggelegd zijn.

Wie de voeten liever op vaste grond houdt, kan echter ook van iets vriendelijker geprijsde systemen genieten in Evere – voor elk wat wils dus.

"Van nature uit ligt onze focus tijdens de show meer op het betere geluid. Zo is dat ook bij ons in de zaak. Beelden spreken vaak voor zich, audio is een onderschatte specialisatie. Daar komt kennis en echt vakmanschap bij kijken", verklaart New Music-zaakvoerder José Loro.

Analoog en digitaal
Dat vertaalt zich ook in de demonstraties en thema's die komend weekend aan bod komen op de show. HD-geluid bijvoorbeeld, in stereo en meerkanaals. Of streaming audio en de praktische voordelen die daaraan verbonden zijn. Of de integratie van IT, audio en video en het algemene bedieningsgemak dat daarmee samengaat, één van de huidige trends in de av-markt.

Maar ook liefhebbers van analoge technologie worden niet uit het oog verloren: ook voor platenspelers en heuse buizenversterkers is een plaatsje gereserveerd op de New Music Hifi Show.

Helemaal gratis
De New Music Belgium Hifi Show 2011 is op 8 en 9 oktober geopend van 10u tot 18u. En wat meer is: de toegang is volledig gratis.

Voor alle informatie en details kan je terecht op de website van New Music en audiovideo2day. Bij die laatste vind je ook voorbeschouwingen op de show.
 


 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.