Geluid

NAD introduceert T757 AV-receiver

Een AV-receiver kopen is een hachelijke onderneming: nieuwe technologieën volgen elkaar in sneltempo op. NAD heeft daar wat op gevonden.

 

De oplossing voert NAD onder de noemer MDC (Modular Design Construction). In het kort komt het hier op neer: bouw een degelijke receiver rond de basiscomponenten en maak plaats voor modules waarin je de laatste nieuwe technologieën stopt. Wanneer die technologieën evolueren kan je de basisreceiver upgraden naar een up-to-date exemplaar zonder je vaste, hoogwaardige componenten (versterkers, D/A-converters etc) over boord te gooien.

Op die manier kan NAD zijn “Music first” filosofie ook beter waar maken. Het merk heeft muzikaliteit altijd op de eerste plaats gezet in plaats van een uitgebreide featurelijst. Dat is een lovenswaardige strategie vanuit het standpunt van de muziek- en filmliefhebber die vooral oren heeft naar goed geluid. Maar commercieel gezien is het moeilijk opboksen tegen merken die wel om de haverklap met nieuwigheden pronken.

Dit gezegd zijnde, willen we wel even duidelijk maken dat de nieuwe NAD T757 AV-receiver genoeg aan boord heeft om mee te kunnen met de concurrentie: complete ondersteuning van alle actuele surround formaten, 3D-video pass through tot 1080p, optioneel ook een iPod-dock, DAB-modules en meer van dat fraais. Vier HDMI-ingangen en zes digitale audio-ingangen moeten zorgen voor de betere connectiviteit. De basis wordt uitgemaakt door 7 x 120 W versterkers en hoogwaardige D/A en A/D-converters. Een link naar een volledige datasheet (Engels) vind je onderaan.

NAD biedt zijn T757 AV-receiver aan voor 1.599 euro, wat gezien de modulaire opbouw een erg concurrentiële prijs is. De T757 is vanaf heden verkrijgbaar bij de dealer.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.