Mobile

Microsoft stopt met de Zune

Microsoft stopt met de productie van zijn muziekspeler Zune. De iPod-concurrent gooit na vijf jaar de handdoek in de ring.

De stopzetting is op een nogal stuntelige manier bekend geworden. Gisteren verdween het toestel onverwacht van de Zune-website, waarna het kort daarna weer verscheen. Microsoft was tegenover CNet niet meteen beschikbaar voor commentaar, maar er verscheen wel een verklaring op de website. Die is intussen weer verdwenen.

In de verklaring die kort online stond zegt Microsoft dat Windows Phone de focus zal zijn voor de mobiele video- en muziekstrategie. Daarom stopt het bedrijf met de productie van Zune-mediaspelers. Wel garandeert Microsoft dat er voor huidige klanten niets verandert.

Nooit buiten VS gelanceerd
De Zune had bij zijn lancering in 2006 een aantal voordelen ten opzichte van de iPod, zoals een FM-radio en een groter scherm. Maar het toestel slaagde er niet in om zijn grootste concurrent naar de kroon te steken. De speler is zelfs nooit buiten de VS gelanceerd.

Sinds de lancering van Windows Phone, de opvolger van Windows Mobile, heeft Microsoft de muzieksoftware van de Zune wel geïntegreerd in zijn smartphones. De software en functies zullen daardoor waarschijnlijk wel blijven bestaan, maar niet langer in een aparte mediaspeler.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.