Geluid

LG toont HX906TX 9.1-surroundset

LG trekt de 3D-lijn door op al zijn producten. Op IFA introduceerde de fabrikant de nieuwe HX906TX, een 9.1-kanaals 3D-homecinemaset met '3D'-luidsprekers. Is 5.1-geluid dan niet voldoende?


Bovenop de vier traditionele kolomluidsprekers plaatste LG vier omnidirectionele luidsprekers. Deze zogenaamde ‘Upright 3D speakers’ moeten het geluidsbeeld verrijken door ook klank naar boven te sturen, en dankzij de ingebouwde 360-graden reflector ook nog eens in alle horizontale richtingen.

3D sound omnidirectionele speakers


Gecombineerd met LG’s ‘Sound Field Expansion’ DSP-algoritme moeten de tien luidsprekers ervoor zorgen dat de kijker helemaal 'in' de film zit. Het algoritme zorgt ook voor een erg grote ‘sweet spot’, de ideale plaats waar je echt in het midden van het geluid zit.

Geen echte 9.1
Bij termen zoals '9.1-luidsprekerset' en '3D-luidsprekers' fronst een doorsnee gebruiker ongetwijfeld even de wenkbrauwen. De woonkamer volstoppen met nog meer luidsprekers is immers zelden een goede zaak voor de huiselijke vrede. Gelukkig is het in dit geval minder erg dan het klinkt: het gaat gewoon om een 'uitgebouwde' 5.1-set.

De homecinemaset is verder voorzien van alle gebruikelijke LG extra's, zoals een 3D-compatibele Blu-ray-speler, Smart TV-functies, DLNA-functies, een smartphone-app om de set te bedienen, muziekidentificatie via Gracenote en een iPhone/iPod-dock.

Over de prijs en beschikbaarheid van de LG HX906TX is voorlopig nog niets bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.