Beeld

LG lanceert Nano LED Cinema 3D LW980S

De LW980S is LG’s nieuwe topklasse televisie. Hij combineert Cinema 3D en Smart TV met een nieuwe Nano LED full backlight. Daarmee wil LG de beeldkwaliteit nog een streepje hoger tillen.

Met de Cinema 3D deed LG een opmerkelijke entree in de 3D-arena. De passieve brillen die bij de ‘film pattern retarder’-technologie horen zijn bijzonder licht en aangenaam, en maken komaf met het geflikker dat de actieve brillen bij 3D-televisies plaagt. De 42LW650S haalde in FWD Magazine 37 dan ook een bijzonder goede score bij onze review van het toestel.

Op dat succes wil LG nu verder bouwen. De nieuwe LW980S-reeks biedt een Full LED-backlight met ‘local dimming’, een stap vooruit tegenover de ‘edge LED’-technologie van de LW650S. LG gebruikt daarvoor zijn NANO FULL LED-technologie, waarbij een extreem dun filter voor de Full LED-achtergrondverlichting voor een nog betere en meer gelijkmatige spreiding van het licht zorgt.

Deze versie beschikt over 2.300 leds. Naast Cinema 3D zal de LW980S uiteraard ook over Smart TV beschikken, en een ‘Magic Motion Remote Control’.

De LW980S zal beschikbaar zijn in 55- en 47-inch versies en wordt officieel voorgesteld op de IFA-beurs in Berlijn, die doorgaat van 2 tot 7 september.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.