Redactie

Law & Order: Criminal Intent

Een crimitje voor het slapengaan kan er altijd wel in, dacht VTM, en dus werden er snel oude afleveringen uit een van de vele Law & Order-spinoffs gecommissioneerd.

Deze Criminal Intent volgt de belevenissen van de Major Case Squad binnen de New Yorkse politie, een afdeling die – in tegenstelling tot die van zusterserie Special Victims Unit – echt bestaat, en zich bezighoudt met zaken waarmee een hoop poen gemoeid is: kunstroven, grote inbraken, bankovervallen, enzovoort.

Maar omdat er niet vaak genoeg doden vallen bij dat soort zaken, werden de activiteiten van de fictionele afdeling een beetje uitgebreid, en zijn de detectives vooral bezig met het oplossen van moordzaken met een hoog krantenkoppengehalte.

De hoofdpersonages worden onder meer vertolkt door Vincent d’Onofrio (ooit nog die goedzak die in een moorddadige maniak veranderde in Kubricks Full Metal Jacket), en later in dit vierde seizoen (dat origineel in 2004 en 2005 liep) duikt ook de in 1995 uit de serie geschreven maar door de talloze reruns populair gebleven Law & Order-detective Mike Logan (Chris Noth) opnieuw op.

Maandag 4 juli, VTM, 0u15

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.