Beeld

Kenwood en JVC doen het samen op IFA

Kenwood en JVC hadden voor hun gezamenlijke persconferentie op IFA eigenlijk maar één nieuw product in petto. En een mysterieuze aankondiging…

JVC en Kenwood hielden samen een persconferentie op IFA. Logisch, want de twee merken zijn al enige tijd gefusioneerd. Een symbolische brug tussen de stands van de twee merken op de IFA moest dat illustreren.

De twee bedrijven samen stellen een kleine 17.000 mensen tewerk. Kenwood is met name sterk in car electronics, met een after-market marktaandeel van 48 procent in Duitsland. Qua after-market car-navigatie in Duitsland gaat het om 43 procent van de markt. De kracht van JVC zit hem vooral in 3D, ultrahogeresolutievideo, enzovoort. Hoe dan ook is het de bedoeling dat beide merken blijven bestaan, elk met hun eigen merkidentiteit.

Toch heeft de groep aan deze twee merken nog niet genoeg, en daarom wordt er een derde merk gelanceerd. Zonder nadere details klinkt die aankondiging nogal mysterieus, maar vreemd genoeg is dat het enige wat we daarover te horen kregen op de persconferentie…
 


Kijk, een euh… fotocorder?

Verder werd er slechts één product aangekondigd door Kenwood en JVC, maar wel een waar we behoorlijk van onder de indruk zijn. De GC-PX10 – zo heet het beestje – is een ‘fotocorder’. Anders gezegd: het is een camcorder die ook foto’s kan maken, maar dan op een niveau dat veel hoger ligt dan wat we vroeger al gezien hebben bij dit soort toestellen. Het apparaat belooft high-end videoshooting, plus een fotokwaliteit die maar nipt onder het niveau van een goede SLR-camera blijft.

Het hart is de nieuwe Falconbrid-processor die fotobeelden tot een resolutie van ‘4K2K progressive’ aankan (3.840×2.160/50p). Indrukwekkend, dit alles, maar het wordt nog beter. Het apparaat kan namelijk zomaar eventjes 50 beelden – foto’s, voor alle duidelijkheid – per seconde schieten, en dat houdt het vol tot het 130 beelden geschoten heeft. Een nieuw record. Hoe dan ook is de kans dat er niet in slaagt om het beslissende beeld vast te leggen daardoor nagenoeg onbestaand. Daarbij is elk beeld ook nog eens 8.3 megapixel groot. Nog een record? De GC-PX10 kan 250 videobeelden per seconde schieten en dat gedurende ongeveer twee uur.
 

De uitsmijter? De fotocorder – dat woord hebben we voor het gemak maar even zelf uitgevonden – kan tegelijkertijd HD-videobeelden vastleggen én 8.3-megapixelfoto’s. Met dit apparaat op zak – denk eerder aan ene schoudertasje, want hij past echt niet in je broekzak – heb je dus geen andere camcorder meer nodig, en ook geen fototoestel. Tenzij je een echte professional bent die graag met verwisselbare lenzen werkt. En dan nog.

Tot slot nog enkele cijfers: 32 GB intern geheugen, een 3-inch aanraakscherm (180 graden zwenkbaar), Konica Minolta F2.8-4.5 lens en een 1 2/3de-inch 12.75-megapixel CMOS-sensor.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.