Mobile

Innovatieve apps voor iPhone bij BMW

Met apps kan je heel wat kanten op. Autofabrikant BMW maakt daar handig gebruik van om de iPhone in z’n wagens te integreren.

BMW timmert al een tijd aan de weg naar een betere integratie van technologie in z’n wagens. Dat doet het onder de naam ConnectedDrive. Met de nieuwe iPhone-applicaties kan nu ook Apple’s populaire smartphone naadloos in de wagen opgaan.

Centraal in het iPhone-offensief staat BMW’s Connected app, die het mogelijk maakt om diensten zoals internetradio, Facebook en Twitter weer te geven op het multifunctionele scherm in het dashboard van de wagen. Dat kan echter alleen als de wagen is voorzien van een Bluetooth-verbinding en BMW’s eigen ‘Professional’ navigatiesysteem. De bekende iDrive Controller staat in voor de bediening.
 

Als de iPhone wordt aangesloten via usb of de speciale snap-in adapter, verschijnt de inhoud van BMW’s Connected app eveneens op het scherm zodat de bestuurder alle gegevens perfect leesbaar voorgeschoteld krijgt.

Naast het eerder vernoemde online vermaak kan de app ook informatie over het voertuig weergeven, zoals de snelheid, buitentemperatuur of bestemming die in het navigatiesysteem is ingegeven.

Op termijn zullen er nog nieuwe features en apps volgen bij de autofabrikant, die via Apple’s App Store ter beschikking gesteld zullen worden van klanten die voor de Apps-optie hebben gekozen.

PlugIn
De nieuwe interface biedt ook een nieuwe functie voor in-car entertainment, die de naam PlugIn draagt. Die maakt het mogelijk om de functies van de iPhone te bedienen via een klassieke iPod-interface die op het scherm van de wagen wordt weergegeven. Naast de app is voor deze functie nog wel een snap-in adapter vereist.

Een laatste nieuwigheid van de apps-interface is de mogelijkheid om ook video podcasts te volgen via het multifunctionele scherm van de wagen. Dit kan echter alleen als het voertuig stilstaat.

De nieuwe BMW Apps-optie wordt beschikbaar vanaf maart en kost 150 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.