Mobile

HTC stelt Sensation XL voor

HTC heeft in Londen een nieuw model van zijn Sensation-smartphonereeks voorgesteld. De HTC XL focust op beeld en geluid.

Dat de focus op geluid ligt, was al snel merkbaar. Tijdens de presentatie ging het over Beats by Dr. Dre, het bedrijf waar HTC flink in investeerde en waarmee het in september de eerste smartphone met Beats lanceerde, de Sensation XE.
 

HTC stelt Sensation XL voor


De Sensation XL heeft een scherm van 4,7 inch, gemaakt van Gorilla-glas, en een resolutie van 480 bij 800 pixels. Binnenin zit een camera van acht megapixel die in 720p kan filmen. HTC wil naar eigen zeggen de camera tot leven brengen. Dat doet het met een dubbele ledflits, burst- en panoramamodus en een instant-sluitertijd. Er is ook een camera vooraan van 1,3 megapixel.

Intern vinden we een 1,5 GHz Qualcomm MSM 8255-processor. De afmetingen zijn 132,5 x 70,7 x 9,9 millimeter en het toestel weegt 162 gram. De lithium-ionbatterij heeft een capaciteit van 1600 mAh.

Maar met een duidelijke aanwezigheid van Beats kan de smartphonefabrikant niet achterblijven op muziekvlak. De telefoon wordt standaard geleverd met Beats-oortjes. Maar wie wil kan ook een volwaardige headset aanschaffen met bediening in het kabeltje. Al kost die wel rond de tachtig euro.

Het toestel is vanaf begin november te koop in Europa. De prijs in de Benelux bedraagt 599 euro inclusief btw.

Grote diagonaal
Tijdens de voorstelling krijgen we het toestel kort even in handen. Daarbij valt vooral het grote scherm op. Toch voelt de XL met zijn 162 gram niet echt zwaar aan. De camera reageert zoals beloofd snel. Wie geen fan is van grote schermen zal het toestel waarschijnlijk snel links laten liggen, maar bij het bekijken van films en foto's komt die diagonaal van 4,7 inch wel tot zijn recht.
 

HTC stelt Sensation XL voor


In een gesprek na de lancering zegt Benelux-countrymanager Mark Moons dat hij niet verwacht dat iedereen gek wordt op de Sensation XL. “Wij staan voor keuze, dus het is normaal dat niet iedereen al onze toestellen even goed vindt.”

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.