Geluid

Hoofdtelefoons Dr.Dre gaan naar HTC

Smartphonefabrikant HTC stopt heel wat geld in Beats Electronic, de jongens verantwoordelijk voor de hoofdtelefoons die door rapper Dr. Dre werden ontworpen. De bedoeling is de geluidstechnologie van Beats Electronic naar de telefoons van HTC te brengen. Voor dat voorrecht heeft HTC 300 miljoen dollar over.

Het is een opmerkelijk huwelijk, omdat HTC toch vooral geassocieerd wordt met high-end smartphones op basis van Android. En tegelijkertijd toch weer niet, want het Taiwanese bedrijf is naarstig op zoek naar manieren om z’n smartphones te onderscheiden van de concurrentie. Zo ging het ook al in zee met OnLive, een dienst om ‘zware’ pc-games via streaming naar het kleine scherm van een tablet of telefoon te brengen.

De vruchten van de samenwerking zouden al komende herfst te plukken zijn. Dan verschijnen er HTC-telefoons met de audiotechnologie van Beats Electronic, luidt het. Er wordt dan volop gemikt op jonge lui die oor hebben voor een goede (mobiele) geluidservaring. Beats Electronic is vooral bekend voor zijn lijn high-end hoofdtelefoons die claimen perfect de audio-ervaring van een studio te kunnen reproduceren.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.