Redactie

Herstart PlayStation Network hapert

Sony heeft het PlayStation Network dit weekend weer opgestart. Maar de dienst werkt nog niet meteen naar behoren.

De Japanse spelconsolemaker beloofde dit weekend dat hij zijn hele portfolio en alle websites weer online zou brengen. Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Nieuw-Zeeland, Australië en het Midden-Oosten zouden eerst weer toegang krijgen.

Het bedrijf vroeg ook aan de gebruikers om hun wachtwoord te veranderen. Een raad die zo goed opgevolgd werd dat de servers van Sony bezweken onder de druk. Rond drie uur vannacht onze tijd twitterde Sony dan ook het volgende: “We ervaren een zware last van de wachtwoordwijzigingen en zullen diensten voor dertig minuten uitschakelen tot de wachtrij is weggewerkt.”

En Sony meende het: het hele PSN-netwerk ging weer even uit de lucht doordat te veel mensen hun wachtwoord wijzigden.

Maand offline
Het PlayStation Network ging uit de lucht na een aanval tussen 17 en 19 april. Daarbij lekten persoonlijke gegevens uit van meer dan honderd miljoen klanten van PlayStation Network, Qriocity en Sony Online.

Met die diensten kan je spellen spelen, films bekijken en naar muziek luisteren. Omdat die dingen niet gratis zijn, bevatten de netwerken ook kredietkaartinformatie. Maar Sony heeft nooit bevestigd dat ook die financiële gegevens zijn uitgelekt.

Na de aanvallen haalde Sony zijn netwerk offline om de beveiliging te kunnen verbeteren. De dader van de aanvallen is trouwens nog steeds niet gevat. Het bedrijf gelooft dat hackersgemeenschap Anonymous erachter zit.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.