Geluid

Google Music komt naar iPhone


Om muziek via Google Music te beluisteren op een iPhone is er geen speciale app nodig. Google zorgt er voor dat alles via de browser verloopt.
 


Dat Google gaat voor een zogenaamde webapp (iets dat lijkt op een app, maar dat je via de browser benadert) is geen verrassing. Google Music is immers een directe concurrent voor de online muziekdienst die Apple volgens alle berichten nog deze maand lanceert. De kans dat een echte Google Music-app door Apple zou worden toegelaten is dan ook eerder klein, moeten ze bij Google denken.

Officieel is Google Music nog niet beschikbaar in de Benelux. Maar met een kleine kunstgreep is het geen probleem om toegang te krijgen tot de muziekdienst. Die bestaat uit een combinatie van een online kluis voor uw muziekcollectie en gratis muziek die Google ter beschikking stelt. Het grote voordeel aan de kluisaanpak is dat je muziekcollectie kan gestreamd worden naar andere apparaten, zoals smartphones of tablets. Het grote minpunt: je moet eerst je muziekcollectie uploaden.
 


De webapp bereik je door te surfen naar music.google.com met een iPhone. Je krijgt dan een handige interface te zien waarmee je muziek op artiestnaam of albumtitel kunt sorteren. Druk op een nummer en het begint te streamen vanaf de servers van Google Music. Iets dat je beter via WiFi doet en niet via 3G, want anders kan de rekening aardig oplopen.

Op de iPad is Google Music zelfs nog completer, met meer mogelijkheden om muziek te filteren, bijvoorbeeld op genres. Bij het afspelen keert het echter spijtig genoeg terug naar een compact uiterlijk op de maat van de iPhone.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.