Mobile

GoFlex Satellite: mobiel netwerk met HDD


Film kijken op een tablet is best leuk, maar op het spaarzame ingebouwde flashgeheugen raak je niet al te veel films kwijt. Deze slimme harde schijf van Seagate  biedt een perfecte oplossing.

 

De GoFlex Satellite is een draagbare harde schijf van 500 GB, met ingebouwde batterij én WiFi toegangspunt. Je tablet of smartphone, Android of iOS, kan dus meteen een draadloze verbinding maken met het WiFi-netwerk dat de GoFlex Satellite opzet. Internettoegang is overbodig. Zodra de twee apparaten verbonden zijn, kan je de (media)bestanden op de schijf streamen naar je tablet. De batterij zou het vijf uur lang volhouden wanneer je video streamt, daarna moet de schijf aan de lader.

Ook in de wagen
Seagate levert naast een gewone lader ook een autolader bij de GoFlex Satellite. Een uitstekend idee, want de Satellite kan tot drie verschillende films tegelijk streamen naar drie verschillende apparaten. Zit je met de kids in de wagen naar Zuid-Frankrijk, dan kan iedereen dus zijn eigen film kiezen!

Met de Seagate app blader je vlot door de content met een smartphone of tablet. Je kan eventueel ook video of muziek van de schijf downloaden naar je tablet, zodat je achteraf zowel de schijf als de WiFi-toegang op je tablet kan uitschakelen. Zo zingt de batterij het een stuk langer uit.

De Seagate GoFlex Satellite zal 199 euro kosten en wordt ergens tijdens de komende maanden beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.