Beeld

Goedkope mediaspeler besturen via smartphone

Bij Sitecom verschijnen enkele betaalbare mediaspelers met interessante features. Naast ondersteuning voor streaming diensten, zijn de toestellen ook via een iPhone- of Android-app op afstand te bedienen.

De drie nieuwe modellen zijn de MD-271, MD-272 en MD-273. Er zijn veel gelijkenissen tussen de verschillende spelers, die gemaakt zijn om naast de televisie in de living te rusten. Het voornaamste verschilpunt is dat de eerste over een harde schijf van 500 GB beschikt, de MD-272 over eentje van 2 TB, en de derde Sitecom-speler helemaal geen interne opslagruimte heeft. De prijzen online variëren van 110 tot 230 euro.

Bij de MD-273 draait het om het streamen van mediabestanden vanaf een pc of een NAS elders in huis. Die functionaliteit is overigens ook aanwezig bij de duurdere MD-272. Het streamen gebeurt via de DLNA-standaard.

Interessant is dat de drie ingebouwde ondersteuning hebben voor Picasa en Flickr (voor het tonen van foto’s op de tv), videodiensten zoals YouTube XL, en ook beschikken over widgets met weer- en beursinformatie. Het is wat onduidelijk of er bijkomende diensten of apps geïnstalleerd kunnen worden.

Schudden maar

Een tikkeltje ongewoon voor mediaspelers uit deze prijsklasse is dat je ze via een app voor een smartphone kunt bedienen. Voor de MD-272 en MD-273 voorziet Sitecom bovendien een app voor Android-telefoons (aMedia Remote) als voor de iPhone (iMediaRemote). Het grote voordeel is dat je via deze Remote-app gemakkelijk tekst kunt invoeren – handig als je pakweg een complex wachtwoord moet invoeren.

De Remote-app heeft nog een leuk snufje aan boord: schudt met de telefoon en de muziekspeler zal de random-functie inschakelen. Er is tevens een ‘one touch control’, om de basisfuncties met gebaren te activeren.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.