Mobile

Fotoshow: iPhone-app maakt Mini slimmer

Waar autoconstructeur BMW de ConnectedDrive app heeft voor de iPhone, moet Mini niet onderdoen met Mini Connected. De app zet volop in op infotainment.

Bij de nieuwe update voegt Mini enkele nieuwe functies toe aan de bestaande iPhone-app waarmee zij de Mini-rijder meer rijplezier beloven.

De app is eigenlijk een verlengstuk van de infotainmentsystemen aan boord van de wagen, en koppelt het nuttige aan het aangename.

De Condition Check vergaart bijvoorbeeld allerlei informatie over de omgeving, zoals de buitentemperatuur, de kans op regen en de temperatuur van de motor. Als de situatie over de hele lijn gunstig blijkt, dan krijgt de bestuurder de melding “BE MINI” te zien.

De Digital Sports Instruments-functie tovert de on-board monitor van de Mini om tot een verlengstuk van de instrumenten, met verscheidene meters voor real-time gegevens zoals het koppel en vermogen dat op dat ogenblik aangesproken wordt.

Als laatste kan de sportieve rijder op een Force Meter het aantal G’s aflezen die zijn stuurkunsten opwekken in bochten en bij acceleraties. Mini doet er zelfs een elektronische handleiding bij die je in alle veiligheid de basis van een beheerste, sportieve rijstijl moet bijbrengen.

Voor muziekliefhebbers maakt de app het ook mogelijk om webradio weer te geven via het muzieksysteem in de wagen, en ook voor Twitter, Facebook, Google-services en RSS-nieuwsfeeds is ondersteuning voorzien.

De Mini Connected app wordt via de iPhone en de USB-poort in de wagen weergegeven op de display van de ‘Mini visual boost’ radio. De app is gratis te downloaden in de App Store.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.