Mobile

Fotoshow: EMMA Eurofinals 2011

Het Zuid-Duitse Neurenberg werd onlangs omgetoverd tot een internationaal Eldorado voor liefhebbers van mobiel entertainment, met de EMMA Eurofinals 2011. Niet alleen showden fabrikanten van in-car systemen er hun aanbod, een massa topvoertuigen uit 25 Europese landen deed ook een gooi naar de titels in verschillende EMMA-categorieën.

,

Bij het grote publiek is Emma in de eerste plaats gewoon een leuke meisjesnaam, maar liefhebbers van mobiel entertainment linken dit vierletterwoord ook aan de European Mobile Media Association.

Die vereniging organiseert jaarlijks een Europees event waarop de beste wagens uit de nationale EMMA-wedstrijden meestrijden naar de prijzen in verschillende categorieën: geluidskwaliteit, multimedia, ESPL en EMMA Racing.

Maar de EMMA Eurofinals 2011 zijn meer dan zomaar een wedstrijdevent. De bezoekers aan de beurs kregen eveneens de kans om te genieten van een uitgebreid podiumprogramma en een hele reeks prachtige voorbeelden van comfortabele infotainmentoplossingen in de auto. Want ook de toonaangevende fabrikanten van in-car mediasystemen tekenden present in het Zuid-Duitse Neurenberg.

Pioneer sterk aanwezig
Pioneer was sterk vertegenwoordigd op deze editie, met name in het CarMediaWorld-luik van het evenement. Bij de showcars van de fabrikant was een zwaar 'opgeleukte' Mercedes Vito een van de blikvangers, het resultaat van een gezamelijk project van Mercedes-Benz UK en Pioneer. 

Je kan die wagen als een rijdende showcase voor Pioneers productaanbod zien. Aan boord van de Vito zitten immers niet alleen een massa watts, maar ook alle denkbare snufjes op het vlak van navigatie, handsfree telefonie en aansluitmogelijkheden. Pioneer vond zelfs plaats in de wagen om een volledig DJ-systeem te integreren!

Ook bij de verschillende verkiezingen mocht Pioneer zich overigens in de handen wrijven: het Pioneer Team veroverde vijf kampioenenbekers. Daarnaast waren 26 auto’s die met een trofee gingen lopen voorzien van een hoofdeenheid van het merk, terwijl maar liefst 33 winnaars gebruikmaakten van speakers en/of versterkers van Pioneer.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.