Mobile

Eerste HTC-smartphone met Beats Audio


De HTC Sensation XE is een opgevoerde versie van de HTC Sensation. De technologie achter de Beats-hoofdtelefoons van Dr. Dre is eraan toegevoegd.

Nog geen maand geleden maakte HTC bekend dat het 300 miljoen euro investeert in Beats Electronic. Dat is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de hoofdtelefoons die door rapper Dr. Dre worden ontworpen. De eerste vrucht van die samenwerking heet de Sensation XE.

Speciale oordopjes
Het aandeel van Beats Electronic bestaat uit de meegeleverde in-ear-hoofdtelefoon met afstandsbediening en op softwaregebied het Beats Audio-geluidsprofiel. Dat wordt automatisch geactiveerd als je de oortjes inplugt. De combinatie van Beats-software en -hoofdtelefoon moet een rijker geluid opleveren.

De smartphone heeft dezelfde hardware als de HTC Sensation, maar rekent op een 1,5 GHz-processor in plaats van 1,2 GHz en een batterij met een grotere capaciteit (1.730 tegenover 1.520 mAh). Ook werd het interne opslaggeheugen uitgebreid van 1 tot 4 GB. De HTC Sensation XE moet eind september bij ons in de winkels liggen voor een adviesprijs van 599 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.