Redactie

Edpnet gaat voor triple play

De kleinere telecomspeler Edpnet gaat TV Vlaanderen aan zijn portfolio toevoegen, zodat het naast internet en telefonie ook satelliettelevisie kan aanbieden.

Gisteren maakte TV Vlaanderen bekend dat het een volwaardige telecomspeler op de Belgische markt wil worden en de concurrentie met de multiple play-formules van Belgacom, Telenet en Mobistar aangaat. Het zoekt daarom naar een partner wiens kopernetwerk het kan gebruiken voor internet en televisie.

Die partner is nu waarschijnlijk gevonden in de gedaante van Edpnet. Deze relatief kleine operator biedt in België DSL-internet en telefonie aan via het kopernetwerk van Belgacom. Het bedrijf kondigt vandaag aan met TV Vlaanderen en de Waalse tegenhanger TéléSAT in zee te gaan.

Ervaring
“In Nederland hebben we ruim twee jaar ervaring met het aanbieden van digitale televisie, en in België willen we ook de nodige stappen nemen. We kozen voor TV Vlaanderen en TéléSAT omdat ze kwalitatieve producten aanbieden, in heel België beschikbaar zijn en een groot zenderaanbod hebben”, verklaart Philip Deutz, topman van Edpnet, in een persbericht (pdf).

De operator wil vanaf het tweede kwartaal van dit jaar combinatiepakketten met DSL-internet, telefonie en digitale televisie aanbieden. De Luxemburgse M7 Group, waar TV Vlaanderen en TéléSAT onder vallen, wil nog voor het eind van het jaar eigen multiple play-formules aanbieden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.