Beeld

Dunste Blu-ray-speler ter wereld bij Samsung

Met de aankondiging van een nieuwe reeks 3D Blu-ray-spelers, lijkt Samsung vastbesloten om van 3D een succesverhaal te maken. Daarbij is een hoofdrol weggelegd voor de BD-D7500, volgens Samsung de dunste Blu-ray-speler ter wereld.

Met de onlangs aangekondigde Blu-ray-spelers zet Samsung niet alleen in op 3D-weergave en een slanke lijn. De nieuwe spelers zijn ook DLNA-compatibel en brengen apps en inhoud van op internet naar de televisie in de woonkamer.

Wie de 3D-boot voorlopig liever nog even afhoudt bij gebrek aan aansprekende content, zal blij zijn om te horen dat de nieuwe Blu-ray spelers 2D-videobeelden ook kunnen omzetten naar 3D.

Slank en snel
Het design van Samsungs nieuwe toestellen is gebaseerd op drie S’en: symmetrie, slank en slot-in. Slot-in wijst op de manier waarop schijfjes in het toestel geladen worden, via een gleuf in plaats van een lade. Dat brengt met zich mee dat er geen bewegende delen bij komen kijken, wat op zijn beurt weer moet zorgen voor een stiller en sneller laadproces.

Wie wil weten wat Samsung onder slank verstaat, moet gewoon even kijken naar de BD-D7500. Die is amper 2,3 centimeter dik, en zou zich daarmee de dunste Blu-ray-speler ter wereld mogen noemen. Samsung belooft trouwens een opstarttijd van amper drie seconden voor dit toestel, wat op z’n zachtst gezegd een opzienbarende prestatie is.

Rond april zouden we de nieuwe spelers in België mogen verwelkomen. Adviesprijzen laten nog even op zich wachten.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.