Redactie

Curb Your Enthusiasm


Onze favoriete schurftzak is back, baby! Larry David en de zijnen staan klaar voor hun achtste en voorlopig laatste seizoen, en verhuizen ergens halfweg zelfs met al hun ellende van Los Angeles naar New York.

Blijkbaar heeft zijn hele plan om ex-vrouw Cheryl terug te krijgen (een hele Seinfeld-reünie op poten zetten, alstublieft!) toch niet gewerkt, want onze meest gehate Hollywoodscenarist heeft het op het einde van vorig seizoen – nadat het écht weer goed leek te komen – toch weer verpest toen zijn rotkarakter weer opspeelde.

Maar dat is de grote komische kracht van Curb Your Enthusiasm: de situaties waarin David zichzelf laat terechtkomen zijn zo meelijwekkend dat je bijna met hem gaat meevoelen, maar hij is zo’n onwaarschijnlijke eikel dat het er nooit echt van komt.

Het is de creatieve verdienste van scenarist en hoofdrolspeler David, die hier gewoon zichzelf speelt (het personage van George uit Seinfeld was overigens ook al op hem gebaseerd) en dus lustig harakiri pleegt op zijn eigen imago.

Zondag 23 oktober op Acht om 21u30

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.