Mobile

Cd-tuner met DJ-ambities bij Pioneer

Pioneer stelt twee nieuwe Bluetooth cd-tuners voor die het mogelijk maken om draadloos muziek te streamen in de auto. De DEH-6400BT blijkt zowaar zelfs DJ-ambities te hebben.

Het aangename aan het nuttige koppelen, dat is de kunst. En die kunst lijkt Pioneer maar al te goed te verstaan met de twee nieuwe cd-tuners die het merk op de markt introduceert.

Beide toestellen beschikken immers over een Bluetooth-verbinding die je niet alleen handsfree (en bijgevolg boetevrij) laat bellen, maar die het ook mogelijk maakt om via het A2DP-protocol draadloos muziek te streamen naar de cd-tuner – bijvoorbeeld vanaf je smartphone of tablet.

Daarnaast hebben beide cd-tuners ook nog een SD-geheugenkaartslot en een USB-aansluiting aan boord. Mogelijkheden te over dus, voor liefhebbers van digitale muziek. De nieuwe modellen bieden eveneens de nodige uitbreidingsmogelijkheden voor wie aan de slag wil met extra versterkers, speakers en subwoofers.

DJ-ambities met Mixtrax EZ
De goedkoopste nieuwkomer, de DEH-6400BT, lijkt zelfs DJ-amibites te hebben. Het toestel beschikt immers over Pioneers eigen Mixtrax EZ-functie, die non-stop muziekmixes met vlotte overgangen tussen verschillende songs maakt. De technologie ging Pioneer lenen bij z'n professionele DJ-producten, een andere markt waar de fabrikant sterk aanwezig is.

Drie types DJ-overgangen staan daarbij paraat (Flanger, Echo en Crossfade), aangevuld met zes geluidseffecten (Backspin 1 en 2, Echo, Trans, Roll en Scratch). Het systeem voegt ze automatisch tussen de songs, zodat een non-stop afspeellijst ontstaat.

Twee verlichtingsmodi creëren intussen met behulp van zes kleurenpatronen verschillende lichteffecten in de wagen. Vind je die lichtshow storend, dan kan je ze ook gewoon uitschakelen.

Stijle ambities
De DEH-8400BT mikt dan weer op een professionele geluidskwaliteit, met hoogwaardige componenten. Het toestel heeft een frontpaneel dat openklapt en dat het dashboard een cleane look bezorgt.

Achter de klep zitten de CD- en de SD-sleuf. De tuner is voorzien van een Music Browser-functie, die de muziek van een SD/SDHC of een USB leest en de songs alfabetisch klasseert volgens artiest, album, song of genre.

Het apparaat is verder uitgerust met twee snelle USB 2.0-interfaces aan de achterkant. Met de als optie verkrijgbare CD-IU50 kabel kan ook een iPod of een iPhone gemakkelijk worden ingeplugd.

Prijs en beschikbaarheid
De DEH-8400BT en de DEH-6400BT zijn vanaf januari 2012 verkrijgbaar bij de dealers van caraudiosystemen van Pioneer. Voor de DEH-6400BT betaal je ongeveer 199 euro; de DEH-8400BT gaat voor 269 euro over de toonbank.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.