Redactie

Castle


Het is gebeurd: misdaadschrijver Rick Castle heeft aan het einde van het derde seizoen van de flikkencomedy Castle zijn liefde verklaard aan harde tante Kate Beckett, een flik wiens leven hij al drie jaar volgde op zoek naar leads voor zijn verhalen.


Enige probleem: Beckett was op dat moment zwaargewond nadat ze werd neergekogeld, en bij de vandaag uitgezonden eerste aflevering van jaargang vier vecht ze nog steeds voor haar leven.

Het was voor de scenaristen van de reeks een mooie manier om uit een impasse te geraken die eigen is aan dit soort series. Een aantrekkelijk mannelijk en vrouwelijk personage in een platonische relatie wringen maar toch onderhuidse seksuele spanning in het spel brengen om de fantasie van de kijker terwille te zijn: het is een strategie die je niet tot in de eeuwigheid kunt volhouden.

Op een bepaald moment moet die spanning worden ontladen, maar dan kom je bij een nieuw probleem: in de series Moonlighting en The X-Files werden de hoofdpersonages op een bepaald moment een koppel, maar dat zoog meteen alle spanning eruit.

Met deze handige schijnbeweging kan Castle weer eventjes verder: goed, shit happened, maar het komt bijzonder goed van pas dat één van de twee personages dat gewoon niet meer weet.

Dinsdag 25 oktober op VT4 om 21u15

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.