Beeld

Avielo-projector ziet het breder

Meer pixels, meer lichtopbrengst en een beeldformaat zoals in de bioscoop. Nee, de Avielo Optix SuperWide235 is echt geen doorsnee projector.

De echte bioscoopervaring overbrengen naar de thuisbioscoop: dat is het streefdoel van heel wat filmliefhebbers die op zoek gaan naar een projector. Geen eenvoudige opgave, want het beeldformaat uit de bios (2.35:1 oftewel 21:9, dus nog een stuk breder dan bij een breedbeeld-tv) kan een doornsee projector niet zomaar neerzetten.

Via een omweg kan het echter wel: een kostbare voorzetlens voor de lens van de projector kan het beeld omvormen naar zo’n superwidescreen-formaat. Helaas is dat niet alleen duur, maar gaat het ook een beetje ten koste van de beeldkwaliteit en lichtopbrengst.


78 procent meer pixels

Met de komst van deze nieuwe Projectiondesign Avielo-projector is dat verleden tijd, claimt de fabrikant. En aan de specificaties van het toestel te zien is dat geen grootspraak.

De Optix SuperWide235 is opgebouwd rond een gloednieuwe high-resolution DLP-chip, ontwikkeld door high-end projectiespecialist Projectiondesign in samenwerking met Texas-Instruments. Deze chip maakt het mogelijk een beeldresolutie van maar liefst 2.538 bij 1.080 pixels te halen via een geavanceerd upscalingproces.

Het gevolg? 78 procent meer pixels tegenover een klassiek Full HD-beeld, in tegenstelling tot bij voorzetlenzen een beeld dat gebruikmaakt van de volledige hoogte. Dat moet voor heel wat meer visuele impact zorgen tegenover een normale projectie-opstelling.


Prijs op aanvraag

De adviesprijs voor de Avielo Optix SuperWider 235 moeten we je schuldig blijven. Dat hij niet goedkoop zal zijn is evident, maar wie er wat voor over heeft kan contact opnemen met importeur Clofis voor meer informatie.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.