Geluid

AV-NU 2011: Cambridge Audio


Cambridge Audio, in België ingevoerd door Impedance en in Nederland door Dimex, is de laatste jaren weer helemaal 'hot'. Dat dankt het Britse merk onder meer aan de introductie van fijne en betaalbare producten zoals de DacMagic.

De eerste nieuweling die werd voorgesteld op AV-NU is de opvolger van de populaire DACMagic, de DACMagic Plus. De voornaamste specs en features: een volumeregeling (jawel!), twee Wolfson WM8740 DAC's, Anagram Technologies 24-bit/384kHz audio upsampling-circuit met noise shaping, 24/96 USB-ingang (waar geen speciale driver voor nodig is) en 24/192 USB-ingang (met driver), gebalanceerde XLR-uitgangen en een hoofdtelefoonaansluiting. Kortom, een hele boterham aan verbeteringen en nieuwtjes.

Voor wie dat alles nog niet volstaat, is er ook nog een uitbreidingsmogelijkheid in de vorm van de BT 100. Dat is een Bluetooth-dongle, waarmee je audiobestanden draadloos over Bluetooth naar de DacMagic Plus kan sturen.

Ook voor de AV-liefhebbers
Ook nieuw is de Azur 551R, een slimline AV-receiver die ondanks zijn compacte formaat 7 x 60 watt vermogen – echte watts, aan 8 Ohm – in petto heeft. Daarnaast beschikt hij over CAMCAS, een zelfregulerend correctiesysteem. Deze woonkamervriendelijke AV-receiver gaat bij benadering 1.100 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.