Geluid

AV-NU 2011: Audio Pro


Wie Audio Pro zegt, zegt draadloos. Yep, deze fabrikant streeft naar geluidsystemen zonder kabels, die ook nog goed klinken én gebruiksvriendelijk zijn.

Wat het draadloze aspect betreft, maakt Audio Pro gebruik van een eigen WiFi-netwerk op de 2.4 Ghz-band. Het aanbod bestaat enerzijds uit draadloze, actieve luidsprekers en anderzijds uit een zender/ontvangersysteem waarmee je je muziekcollectie draadloos naar klassieke speakers stuurt.

Drie varianten
De LV1 (499 euro) is een stereoluidsprekeroplossing, waarbij de twee geluidskanalen door één enkele luidsprekerkast worden weergegeven. Een viermaal 35 watt krachtige klasse-D versterker zorgt voor de aansturing.

De LV2 (750 euro/paar) is daarintegen een 'echt' stereoluidsprekersysteem, met twee luidsprekerkasten dus. Elke kast bevat hier een tweemaal 35 watt sterke klasse-D versterker. De LV3 (1.699 euro/paar) is dan weer een rondomstralende vloerstaander met een frequentiebereik van 30 Hz tot 24 kHz.

Alle LV-luidsprekers kunnen worden ondersteund met extra laag, namelijk door de LVSub (599 euro) toe te voegen.
 


Draadloos
Uiteraard werken alle LV-luidsprekers draadloos – ze beschikken immers over een ingebouwde draadloze ontvanger en een standaard meegeleverde zender – maar ook klassieke luidsprekers die je al in huis hebt kunnen draadloos worden gemaakt. Dat kan meer bepaald met de WF100 dongleset.

De WF100 (250 euro) bestaat uit de TX100 zender – die plug je in op je pc of op een andere geluidsbron – en de RX100 ontvanger, die aan de LV luidsprekers moet worden gekoppeld. Er bestaat ook een setje dat het draadloze bereik van de WF100 uitbreid tot maar liefst honderd meter.

Aardig detail: alle luidsprekersystemen uit de hierboven besproken Audio Pro Living collectie zijn uitgevoerd in leder. Ze komen naar keuze in het zwart of wit.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.