Redactie

Aspe

Vijf jaar geleden verbaasde de ploeg achter de VTM-serie Aspe vriend en vijand toen ze het tweede seizoen van de reeks lanceerde – en dat was veel beter dan het eerste. Reden: de boeken van misdaadschrijver Pieter Aspe waren op, en voortaan moesten ze dus nieuwe verhalen verzinnen in plaats van de romans te verfilmen.

Ondertussen heeft ook deze reeks zijn cols en afdalingen gekend. Maar met de start van seizoen zeven kunnen we met stelligheid zeggen dat de reeks heeft bijgedragen tot een ongezien réveil van Vlaamse tv-crimi, die deze keer vreemd genoeg niet van de openbare omroep komt (besparingen brachten daar Witse en Heterdaad terug), maar van de commerciële zenders, die topreeksen als Zone Stad en Vermist op ons loslaten. Amerikaansig, dat wel, maar dat betekent ook dat er in geen enkele scène dingen gebeuren die je niet bij de strot vatten.

Zoals in deze nieuwe afleveringen van Aspe, waarin dragende kracht Herbert Flack als inspecteur Van In een relatief nieuwe ploeg overziet, die stilaan op kruissnelheid begint te geraken: met vooral Ludo Hoogmartens als Van Ins nieuwe partner en Adriaan Van den Hoof als een Computer Crime Unit-agent.

Laat ons alleen hopen dat ze niet opnieuw de recentere romans van de echte Aspe gaan verfilmen.

Maandag 29 augustus, VTM, 21u45

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.